يوسف نقيايي اظهار داشت: خرمالو ميوه اي است از سرزمين هاي خاور دور که زيستگاه اصلي اين ميوه، کشورهاي چين و ژاپن است اما به مقدار فراوان در کشور ما کشت مي شود. بيشترين نقاط کشت خرمالو در سرزمين ما نوار ساحلي است اما به نسبت در همه جا کشت مي شود.
وي با بيان اين که برخي از ميوه ها مانند موز و خرمالو وقتي به صورت کال چيده مي شوند بعد از مدتي مي رسند، افزود: ميوه خرمالو داراي 80 کيلو کالري انرژي است، اين ميوه جزو ميوه هاي پر انرژي محسوب مي شود لذا افرادي که به ويژه که داراي اضافه وزن هستند نبايد در مصرف آن زياده روي کنند.
وي افزود: بيماران ديابتي به لحاظ دارا بودن قند فراوان در اين ميوه بايد از مصرف بيش از حد آن اجتناب کنند. اين کارشناس تغذيه در خصوص ترکيبات خرمالو عنوان کرد: مقدار سديم اين ميوه مي تواند براي افرادي که داراي فشار خون هستند مفيد باشد بدون اين که روي فشار خون اين افراد تاثيري بگذارد.
وي با اشاره به مقدار قابل توجه پتاسيم موجود در خرمالو ياد آور شد: اين ميوه داراي 271 ميلي گرم پتاسيم در هر 100 گرم را به خود اختصاص مي دهد و پتاسيم بالا براي بيماران قلبي - عروقي حائز اهميت است.
نقيايي با بيان اين که خرمالو داراي مقدار قابل توجه پکتين است،خاطرنشان کرد: پکتين يکي از فيبرهاي محلول در آب است که باعث کاهش چربي هاي بدن و چربي هاي محلول در خون مي شود.
وي با بيان اين که خرمالو را مي توان در حالت هاي نيمه پخته تا کاملا پخته مصرف کرد، افزود: ميوه خرمالو هرچه بيشتر برسد پکتين آن کمتر مي شود لذا توصيه مي شود براي استفاده بيشتر از پکتين نبايد خرمالو بيش از اندازه برسد.
وي با اشاره به اين که وجود اسيدهايي که در اين ميوه وجود دارد خاصيت اين ميوه را به صورت اسيدي در مي آورد، افزود: عمده ترين اسيدهايي که در اين ميوه وجود دارد اسيد ماليک، اسيد تارتاريک و اسيد سيتريک است. وي افزود: اين اسيدها باعث هضم بهتر غذا و نيز جذب بهتر بعضي از ترکيبات غذايي مثل آهن و روي شده و افزايش جذب را در پي دارد.
نقيايي با اشاره به مقدار بتاکاروتن به عنوان پيشتاز ويتامين A در اين ميوه گفت: ميزان بتاکاروتن در اين ميوه بستگي به حالت مصرف خرمالو دارد.
اين کارشناس تغذيه در پايان ياد آور شد: وجود رنگدانه هاي پلي فنوليک در ميوه خرمالو خاصيتي ضد سرطاني دارد.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 05,نوامبر,2024